Yaşam

DEÜ sosyal sorumlulukta Türkiye 3’üncüsü oldu

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından toplam 4 bin 668 sosyal sorumluluk projesi yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada yer alan bilgiye göre Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), sürdürülebilirlik, eğitimde fırsat eşitliği ve hayvan hakları gibi çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin en fazla sosyal sorumluluk projesi geliştiren 3’üncü üniversitesi oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kurum olarak öncelikli görevlerimizden biri kamu yararını korumaktır. Faaliyetlerimizin, deprem bölgesindeki çalışmalarımızın ve akademik araştırmalarımızın temelinde bu fikir yatıyor. “Çünkü üniversite ile toplumu bütünleştiren kapsayıcı bir eğitim modeliyle hizmet veriyoruz” dedi.

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de 3.431’i devlet üniversiteleri, 1.237’si vakıf üniversiteleri tarafından olmak üzere toplam 4.668 sosyal sorumluluk projesinin yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada yer alan bilgiye göre Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ); Sürdürülebilirlik, eğitimde fırsat eşitliği ve hayvan hakları gibi çeşitli alanlardaki çalışmalarıyla Türkiye’nin en fazla sosyal sorumluluk projesi geliştiren 3. üniversitesi olmayı başardı. DEÜ’nün şehrin geneline yayılmış büyük bir şehir üniversitesi olduğuna dikkat çeken DEÜ Rektörü Prof. bölge. Rektör Hotar, “Kurum olarak önceliklerimizden biri kamu yararını korumaktır. Faaliyetlerimizin, deprem bölgesindeki çalışmalarımızın ve akademik araştırmalarımızın temelinde genellikle bu fikir yatmaktadır. “Çünkü üniversite ve toplumu bütünleştiren kapsayıcı bir eğitim modeliyle hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİK”

Toplumla bütünleşmenin en güzel örneklerinden birinin 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra görüldüğünü belirten Rektör Hotar, “Toplumumuz tek yumruk olarak kenetlenmeyi, zorlu koşullarda kenetlenmeyi çok iyi bilen bir toplumdur. anlar. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem örneğinde de görüldüğü gibi, konu yardım ya da kamu hizmeti olunca, ister kurumsal ister sivil olsun, hepimiz bir anda kaynaklarımızı harekete geçirip ona göre hareket edebiliyoruz. Elbette Dokuz Eylül ailesi olarak biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Depremin ilk gününden bu yana hem bölgede hem de yardımların sürekliliğinde örnek bir dayanışma sergiledik. Hatay’da bölge halkının ekonomik kalkınmasına destek olmak amacıyla su arıtma üniteleri kurmak, konteyner derslik oluşturmak, Çarşı Yaşam Alanı oluşturmak bölge halkı için yaptıklarımızdan sadece birkaçı. Yardımlarda asıl önemli olan sürekliliğin sağlanmasıdır. Bölge halkının yanında olmaya, yaralarını sarmaya devam ediyoruz” dedi.

BİR YILDA 7 BİN 383 ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DEU’nun ‘Yeşil Dönüşüm’, ‘Engelsiz Üniversite’ ve ‘Sürdürülebilir Kampüs’ gibi alanlardaki öncü uygulamalarıyla uluslararası bilim dünyasında görünürlüğünü artırdığını belirten Rektör Hotar, “Bilimsel araştırmalarına devam eden kurumumuz, ve kaliteli sosyal hizmet anlayışıyla yükseköğretim misyonuyla toplam 7 bin 383 etkinlik düzenledi.Üniversiteler sadece akademik araştırma merkezleri değildir.Aynı zamanda toplumu şekillendirerek geleceği inşa eder.Bu yüzden biz Sadece akademik çalışmalar yapıyoruz, aynı zamanda toplumu ilgilendiren konularda da çalışıyoruz. “Yaptığımız araştırmalar, düzenlediğimiz etkinlikler ve yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri ile üniversite ile toplumu ortak paydada buluşturuyor, toplumsal duyarlılığı artırıyoruz. ve toplumda fark yaratalım” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habermerzifon.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu