Ekonomi

Fed’in yarı yıl sunumunda enflasyon vurgusu

Fed Lideri Powell’ın ABD Kongresi’ndeki sunumu bankanın internet sitesinde yayınlandı. Raporda, bankanın yüksek enflasyonun yol açtığı sorunların farkında olduğu ve yetkililerin yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmada kararlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Para politikası duruşu yeterince kısıtlayıcı olana kadar faiz artırımlarına devam edilmesi uygun olacaktır” denildi.

Raporda, ekonomik görünüme ilişkin Tüketici İnancının çok düşük olduğu ve enflasyonun hedefin oldukça üzerinde olduğu belirtildi. Finansal istikrar hamlelerinin ılımlı olarak görüldüğü rapora göre, “Yılın ikinci yarısına ilişkin zayıf ekonomik görünüm, yüksek faiz oranları ve artan belirsizlikle birlikte finansal kırılganlıklar ılımlı seyrini sürdürecek. Hisse senedi piyasalarında değerleme baskıları ılımlı bir şekilde artarken, gayrimenkul fiyatları temel göstergelere göre yüksek seyrediyor.” değerlendirme yapıldı.

Başkan Powell önümüzdeki hafta Salı günü Senato Bankacılık Komitesi’ne ve Çarşamba günü Meclis Finansal Hizmetler Komitesi’ne sunum yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu