İspanyol Lojistik Devine Ortak Oldu
Bulung Logistics, Fas taşımacılığında kapasitesini artırarak Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye sınırındaki yıllık yükleme hedefini 60 bine çıkardı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, İspanya’nın en büyük küresel lojistik şirketlerinden Marcotran ile ortaklık anlaşması imzaladıklarını ve Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye pazarında 2 binin üzerinde araçla hizmet vereceklerini belirtti. ve ekipman.
İntermodal ve karayolu taşımacılığıyla öne çıkan Bulung Logistics, Türkiye ve Fas-İspanya-Portekiz-Fransa taşımacılığında da pazar payını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, Fas, İspanya, Portekiz ve Fransa’da depoları ve özmal araç filosu bulunan, aynı zamanda Fas ve Cebelitarık’ta gümrük hizmetleri de veren, İspanya’nın en büyük global lojistik şirketlerinden biri olan Marcotran ile ortaklık anlaşması imzaladı.
Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, TÜİK verilerine göre Fas ve Türkiye’nin dış ticaret hacminin geçen yıl 4,4 milyar dolarla rekor kırdığına dikkat çekti. Kasap, sadece iki ülke arasındaki ithalat-ihracat taşımalarında değil, Türkiye ile Fas-İspanya-Portekiz-Fransa arasındaki taşımalarda da daha fazla pay almak istediklerini söyledi.
Bu kapsamda bu ülkelerdeki lojistik altyapının güçlendirilmesine yönelik yeni bir ortaklık anlaşması imzaladıklarını vurgulayan Kasap, İspanya’nın en güçlü küresel lojistik şirketlerinden biri olan ve geniş bir lojistik ağına sahip olan Marcotran ile iş birliği anlaşması imzaladıklarını belirtti. Fas, İspanya, Portekiz ve Fransa’da depolar ve araçlar.
Bu doğrultuda büyük bir operasyonel kapasiteye ulaştıklarının altını çizen Kasap, şöyle konuştu: “Bu iş birliğiyle sadece bu hatta kullanacağımız özmal araç ve ekipman kapasitemiz 2 bini aşacak.”söz konusu.
Yıllık 60 Bin Yükleme Hedefi, 3 Farklı Güzergah Alternatifi
Kasap, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye hattında yıllık sevkiyat hedefini 60 bine çıkardıklarını ifade ederek, “Fas’tan Türkiye’ye en küçük parsiyel yükleri bile 12 gün içerisinde kapıdan kapıya teslim etmeye başladık. İspanya’dan başlayarak kullandığımız Ekspres yol seferleriyle bu süreyi 8-10 güne düşürebiliriz.“dedi.
Bu hatta intermodal ve kara taşımacılığının yanı sıra direkt deniz taşımacılığı da gerçekleştirdiklerini belirten Kasap, şu bilgileri paylaştı:
“İlk rotamız Fas’ın Tanger Limanı’ndan Ro-Ro ile İspanya’nın Algeciras Limanı’na kadar. Buradan karayoluyla Fransa’nın Sete Limanı’na, oradan da Ro-Ro ile Yalova’ya ulaşıyor. Diğer alternatif rotamızda ise Fas’tan İspanya’nın Valensiya şehrine, oradan Sete Limanı’na veya Cebelitarık’a, oradan demiryolu ile Zaragoza’ya, oradan da Sete Limanı’ndan Ro-Ro ile Türkiye’ye geçiyoruz. “Ayrıca Fas’tan İspanya ve Fransa’ya geçtikten sonra Türkiye’ye de kesintisiz kara yolu ile Harika Ekspres taşımacılığı sağlıyoruz.”
Ayrıca Gümrükleme ve Depolama Hizmetleri de Verecek
Kasap, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye sınırında haftalık düzenli seferler yaptıklarını, özellikle güçlü ilişkileri sayesinde hızlı ve sorunsuz bir taşıma süreci sunduklarını söyledi. Bu ülkelerdeki gümrükleme ve depolama süreçlerinde müşterilerinin işlerini kolaylaştırdıklarını belirten Kasap, Bulung Logistics olarak Afrika’daki Fas’a, önce diğer Kuzey Afrika ülkelerine, ardından Sahraaltı’na hizmet vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi. Afrika ülkeleri.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı