Haber

Kısırkaya’da halkı evlerinden çıkarılmak isteniyor: ‘Peşkeş çekilecek’

İstanbul Sarıyer’deki Kısırkaya Köyü’nde evlerinden zorla çıkarılmak istenen bölge halkı, daha önce imar barışından faydalanarak yapı kayıt belgesi aldıklarını söyledi. Alanın Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) ait olduğu gerekçesiyle taraflarına tebligat yollanan ve 2 hafta içinde evlerini tahliye edilmeleri istenen vatandaşlar tepkili.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; ecri-misil, belediye emlak vergisi, elektrik, su ve doğal gaz aboneliklerini yapan vatandaşlar, daha önce imar barışından faydalanarak “Yapı Kayıt Belgeleri’ni aldı. Ancak 1 hafta önce vatandaşlara alanın MSB’ye ait olduğu kaydedilerek, evlerinden çıkması istendi. Sarıyer Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliği, 15 gün içinde evlerin tahliye edilmesi yönünde tebligat gönderdi.

Bölge halkına iletilen yazıda “15 gün içinde tüm işgallerin kaldırılması, taşınmazı boş ve işgalsiz olarak İstanbul İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı yetkili personellerine tutanak karşılığı teslim etmesini, sonucundan kurumlarca kaymakamlığımıza bilgi verilmesine, tekrar işgal edilmesinin önlenmesi bakımından gerekli olan tedbirlerin alınmasını önemle arz ederiz” denildi.

Halk ise tahliye kararına tepki gösterdi. Hukuksal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyleyen yurttaşlar evlerinden çıkmak istemediklerini kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

lice-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu