Teknoloji

Telefon Kazançları Belli Oldu: Apple, Samsung’a Fark Attı

Akıllı telefon satışlarına yönelik Counterpoint Research yeni raporunu paylaştı. 2024’teki ilk çeyrekte Apple, satışlarda rakiplerine fark attı.

2024’ün ilk 3 ayını kapsayan yeni raporda Counterpoint Research çarpıcı sonuçlara ulaştı. Raporda markaların yaptığı satışların yanı sıra cihaz başına kazançlar da ortaya çıktı. Rapora göre cihaz başına en çok kazanç sağlayan marka Apple oldu. 900 dolarlık kazancıyla bu alanda ciddi bir kazanç oranına ulaşan şirket, en yakın rakibi Samsung’a da fark attı. Samsung’un aynı alandaki kazancı 336 dolar oldu. bu da şirketin rakibinin epey gerisinde olduğunu söyledi.

En Çok Satan Markalarda Samsung Önde

2024 ilk çeyrek satışlarında en çok satış yapan marka Samsung olarak açıklanmıştı. Samsung bu alanda ciddi bir üstünlüğe sahip olsa da cihaz satışındaki karlılıkta Apple öne geçti. Samsung en çok satış yapan marka olsa da telefon modelleri özelinde ise Apple farkını ortaya çıkardı. Öyle ki ilk çeyrek içerisinde en çok satış yapan marka iPhone 15 Pro Max olmuştu.

Telefon Kazançları Belli Oldu: Apple, Samsung’a Fark Attı

Apple 880 Dolarlık Rekorunu Kırdı

Bir önceki dönemde Apple, 880 dolarlık bir kazanç oranına ulaşmıştı. Şimdi ise bu rekorunu egale eden Apple, rakiplerine karşı da üstünlüğünü yükselterek devam ettirdi. Apple’ı takip eden marka Samsung olurken hiçbir marka Apple oranlarına ulaşamadı. Cihaz başı en çok kazanç sağlayan şirketler şöyle;

  • Apple – 900 dolar
  • Samsung – 336 dolar
  • Oppo – 257 dolar
  • vivo – 211 dolar
  • Xiaomi – 159 dolar

Raporda markalar arasında oluşan büyük farkın sebeplerine de değinildi. Samsung, amiral gemilerinin yanı sıra orta segmentlerde de satış yapan bir marka. Bu nedenle en çok satış yapan marka olarak Samsung öne çıktı. Ancak sadece amiral gemisi modellere yönelen Apple, amiral gemisi fiyatlarının yüksek olması sayesinde cihaz başına kazançta oranını arttırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu